Ājurvēda un cukura diabēts

Kas ir Ājurvēda?

Ājurvēdas medicīna mums ir pazīstama jau gadsimtiem ilgi. Vairāk nekā pirms  3000 gadiem šī ārstēšanas tehnika parādījās Indijā un joprojām ir galvenā medicīniskās aprūpes sistēma valstī. Tā ir pazīstama kā viena no pasaulē vecākajām holistiskajām (visa ķermeņa) dziedināšanas sistēmām. Ājurvēdas prakse balstās uz ideju, ka cilvēka veselība un labsajūta ir atkarīga no trauslā līdzsvara starp prātu, ķermeni un garu.

Ājurvēdas medicīnas uztvere par veselību un slimībām ir pilnīgi savādāka salīdzinājumā ar tradicionālajām Rietumu metodēm, uzņēmumos izstrādāto ierasto ķīmisko savienojumu vietā dodot priekšroku dabīgai ārstēšanai.

Mūsdienās Indijas valdība, kā arī daudzi citi pasaules mēroga institūti atbalsta Ājurvēdu un turpina veikt pētījumus par Ājurvēdas ārstēšanā lietotajām metodēm. Lai gan šī joma nav tik plaši pētīta kā Rietumu medicīna, miljoniem pacientu un speciālistu visā plašā pasaulē iesaka šo ārstēšanas veidu.

Vispārīgi runājot, Ājurvēda ārstē slimnieku, izmantojot  īpašas diētas un ārstniecības augu maisījumus, kas paredzēti, lai veicinātu veselību un uzlabotu cilvēka labsajūtu.

 

Vai Ājurvēda var palīdzēt izārstēt 2. tipa cukura diabētu?

Vairāk nekā 420 miljoniem cilvēku visā pasaulē ir 2. tipa cukura diabēts. Šī slimība ir ne tikai nopietna, tā arī norisinās visa mūža garumā.

  1. tipa cukura diabēts, ko mēdz saukt arī par pieaugušo diabētu, iestājas, jo organisms nespēj izmantot insulīnu, nepieņemot pat aizkuņģa dziedzera ražoto insulīnu. Pastāv daudzas bieži sastopamas problēmas vai simptomi, kas saistīti ar šo slimību: bieža urinēšana, nogurums, iegriezumi un citi ādas ievainojumi, kas dzīst ļoti lēni, redzes izmaiņas un citi.

Diētai Indijā, tāpat kā visā pasaulē, ir liela nozīme labas veselības saglabāšanā, un Ājurvēda iesaka pacientam ierobežot pārtiku, kam ir augsts ogļhidrātu un cukura daudzums. Kad vien tas iespējams, vajadzētu lietot pilngraudu pārtikas produktus un turēties pa gabalu no taukiem. Smēķēšana, alkohols un miega trūkums arī veicina slimības attīstību un pasliktināšanos. Ieteicams, lai vairāk nekā puse no ikdienas uztura sastāvētu no dārzeņiem.

Tajā pašā laikā pārāk daudz olbaltumvielu var pārmērīgi noslogot nieres. Lai gan dārzeņi ir īpaši ieteicami, ar dažiem pārtikas produktiem būtu jārīkojas visai piesardzīgi. Tādi ir rīsi, kartupeļi, baltie milti, sarkanā gaļa un saldie augļi, izņemot apelsīnu vai citronu sulu.

Ājurvēdas cukura diabēta ārstēšana 21. gadsimtā ir pavisam vienkārša

Lai efektīvi kontrolētu slimību, Ājurvēda iesaka izmantot īpašas augu izcelsmes zāles. Uztura piedevas, kā piemēram, rūgto meloni (Karella), Javas salas plūmes (Syzygium Cumini), gimnēmu (Gymnema Sylvestre), kurkumu (Haldi), amlu (Embelica Officinalis) un citas.

Mūsdienās, pateicoties globalizācijai un tehnoloģiskajam progresam, tādus uztura bagātinātājus, kas sevī apvieno senās Ājurvēdas sastāvdaļas kopā ar modernajām pētniecības un attīstības iespējām, piemēram, CuraLin, ir vienkārši atrast, lietot un izbaudīt to sniegtos ieguvumus veselībai.

Lai gan Rietumos plaši tiek lietotas sintētiskās zāles, cukura diabētu vēl joprojām sauc par kluso slepkavu. Jaunākie pierādījumi liecina, ka, iespējams, daudzi no mūsdienu modernajiem medikamentiem rada jaunas problēmas, palielinot pacientu insulīna rezistenci.

Kamēr līdz šim nav izgudrotas iedarbīgas zāles diabēta ārstēšanai, Ājurvēdas ārstēšana ir noderīga visiem cilvēkiem ar cukura diabētu un var nodrošināt efektīvu, ilgtspējīgu un drošu veselības stāvokļa uzlabošanu.

Want to try CuraLin? Click here

Mēs nosūtām tikai uz Igauniju, Latviju un Lietuvu. Ja vēlaties nosūtīt preci uz citu valsti, lūdzu, apmeklējiet